zaterdag 6 april 2013

BorduurVrouwenClub morgen

 
Vrijdag 5 april jl. was het zover dat we rond half tien bij Bep waren.
De koffie stond al op ons te wachten met een heerlijke plak caek, de tafel stond gereed en gingen dan ook onze spullen uitpakken om dan te beginnen met vragen aan Ditty over het borduren in elkaar zetten enz.

 
Ditty  heeft ons weer veel geleerd, en geholpen bij het in elkaar zetten van een biscornu en een kussentje, oei wat was dit een werk zeg!! borduren is heel leuk, maar in elkaar zetten is een groot en een precies werk, daar ben je niet zo maar klaar mee, als het af is heb je wel een heerlijk voldaan gevoel dat het is gelukt en het resultaat mag er dan ook zijn.

 
Ook de andere dames hadden veel energie en creatievietijd, de ene een boekenlegger voor in een bijbeltje, de ander een letterlap over hun D.V. 40 jarig huwelijk, weer een andere een kussentje, vooral de kleurencombinatie`s is best moeilijk en neemt veel tijd in beslag, wel de moeite waard om dit goed en overwogen te doen, zodat de kleuren dan ook echt naar je zin zijn.

Verder is de opdracht om voor de kroonwisseling van Beatrix en Willem Alexander een heel klein kussentje te gaan maken, Ditty had nog mooie stof voor ons en hebben wat richtlijnen gekregen, verder kan je je  eigen creatievietijd er in brengen.

Hieronder het kussentje wat Ditty al heeft gemaakt voor de kroonwisseling.Hier zien jullie dat ik de twee borduurwerkjes in elkaar gezet heb, als je terug kijkt op de blog zie je hoe het is geborduurd en hier zie je dat het af is.

 We hebben een fijne dag mogen hebben met elkaar, veel gedaan en geleerd.6 opmerkingen:

 1. jaja wat een ijver he!, en het was ook ergggg gezellig. U bent wel heel snel klaar met uw kussentje. Lekker veel geborduurd zeker. "k Heb nu al zin in de volgende keer. Groetjes Bep

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou zeg.........prachtig die kroon Ditty!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ja het was weer heel gezellig met elkaar , en weer veel geleerd van Dittie, wat fijn dat zo n vakvrouw ons wil helpen
  hiermee, daar krijgen we weer een hele stimulans van.
  heb zaterdagavond heerlijk zitten borduren,en ook leuk dat we met elkaar het troonwisselings kussentje gaan maken.
  Groetjes Berty

  BeantwoordenVerwijderen
 4. prachtig mooi hoor, jammer dat ik zo ver wegwoon!!
  Lijkt me wel erg gezellig!!

  veel sucses!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Rian en Berty, Wat leuk dat jullie samen op het handwerkclubje zitten, kunnen jullie elkaar bijstaan als het moeilijk is. Berty nog bedankt voor de koffie bij de L.W!!
  Groetjes Hannie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dag Hannie, ja we staan elkaar wel bij hoor met het borduren, en we krijgen heel goed advies van Dittie, en dat is wel belangrijk voor ons beginners.
  fijn dat de koffie goed smaakte, voor je weer aan je wandeltocht verderging.
  groetjes Berty

  BeantwoordenVerwijderen