maandag 18 november 2013

15 november 2013Een prachtige dag in November

Om kwart voor negen gingen we weg vanuit Hardinxveld-Giessendam.
Geen file, zodat we op tijd in Zeist aan mochten komen, de zon scheen al zo mooi op het vallende blad van de bomen  we kwamen langs het Slot Zeist, en dacht hier moet ik even stoppen en? foto`s maken, zo gezegd zo gedaan.
Wat een kleuren wat een verschil in bladeren wat een schitterende natuur in het najaar, zo heeft elk seizoen zijn eigen charme, van  koud warm sneeuw regen wind storm .

Ondertussen was het kwart voor tien dat we bij Marja binnen stapte en? kregen we heerlijk een kop koffie aangeboden met zelf gebakken muffin. 

Gezellig bij de grote tafel en borduren maar, ja dat denken jullie, maar eerst vuurde we allemaal vragen af op Ditty en deze keer was ik het eerst, vragen van hoe nu verder           met m`n borduurlap want ik had de randen af, en wat volgt er dan? een goed advies is dan nodig en ook gekregen, ook wat kleuren betreft, soms weet jezelf niet meer van hoe en wat en is advies wel nodig, ondanks dat wijzelf de beslissing moeten nemen wat wij willen, en niet vergeten dat het onze borduurlap is.

Berty had ook de nodige vragen  over haar borduurlap, en wilde de lege gaten toch nog wel opvullen, ook daar gaf Ditty het nodige advies die Berty best kon gebruiken en daarmee aan de slag kon.

Daarna was Bep aan de beurt, die ging een Bijbelomslag maken echt een leuk idee, grof stramien en mooie rode warme kleuren erbij gekozen.

Marja was een omslag voor een agenda aan het borduren en had voor een wijnfles iets er om heen geborduurd, je moet maar creatief zijn en op het idee komen.

Frieda heeft nog wat achterstallig werk i.v.m. de verkoop van de vrouwen vereniging wat eerst voor ging, nu is ze bezig om de klos waarmee ze bezig was verder af te gaan maken, nu er weer wat rust in de tent gekomen is.


 Ditty was weer bezig met houten  klossen, er waren er veel verkocht op de verkoop van de vrouwenvereniging nu weer de voorraad aan vullen en?  ze zijn heel mooi geworden .

Het was gezellig weer met elkaar, weer  de nodige dingen uit gewisseld over ons handwerken.

We hebben de Gastvrouw een boeketje bloemen gegeven waar Marja blij mee was.
Ook de lunch hebben wij gebruikt, daarna hadden wij afgesproken om met z`n allen naar de kringloop winkels in Zeist en Driebergen te gaan, echt leuk, en??????
weer wat  gekocht( we hadden ook nog niets, grapje)


De foto`s spreken voor zich als je het verhaaltje gelezen hebt.

D.V. 24 januari volgend jaar 2014 hopen we bij Frieda weer bij elkaar te komen .

Allen een groet van Rian

3 opmerkingen:

  1. Rian, maak jij nachtwerk van je Blog? ziet er weer prachtig uit, ik miste jouw en Berty's merklap, volgend keer misschien, groet Frieda

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ja, het was weer een fijne dag met elkaar,en verwend door Marja deze keer met koffie en heerlijke zelfgebakken cakejes met jamvulling,mmmmm.We hebben weer veel tips van Ditty gekregen voor onze merklappen, en allemaal dezelfde hobby, dat werkt stimulerend hoor ;-) En dan de mooie streek waar jullie wonen Marja en Frieda,de foto s spreken voor zich bij slot Zeist,prachtig, een borduurgroet van mij,Berty

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het was inderdaad weer heel gezellig en inspirerend. Er wordt niet alleen over borduren gepraat, maar we delen ook dingen met elkaar en dat is ook fijn. Ik doe ook altijd weer leuke ideetjes op, en de sfeer is goed. Ik kijk weer uit naar de volgende borduurmorgen! groetjes Bep

    BeantwoordenVerwijderen