donderdag 4 september 2014

4 augustus 2014


                                                                  

4 Augustus

Ook ging het randje per week mee naar Noorwegen.
In Noorwegen ook leuke dingen mee gemaakt, vertel ik en laat het zien op de blog.

Het eerste was, dat Ditty op een Loppis (huiskringloop winkeltje) handwerk boeken zag en heeft gekocht, er waren twee dezelfde exemplaren dus kon ik er een overnemen.
Leuke patroontjes stonden er in, zelf heb ik er wat geborduurd op het randje per week.Het volgende is dat we op een locatie gezellig met 3 dames (Ditty Frieda en mij persoon) aan het borduren waren, toen er een Mevr. (Noorse) naar ons toe kwam met een plastic tasje en ons liet zien wat zij aan het handwerken was,
 daar uit die tas kwam een sok op 4 breipennen met een Noors  patroon ingebreid,
Mevr. vertelde dat ze al 70 paar gebreid had, al pratende weg (gebrekkig Engels) lieten wij ook onze handwerken zien,  zo raakte we aan de praat, totdat Ditty aan Mevr. vroeg of die sokken ook te koop waren, waarop Mevr. reageerde van, hier pak aan.
 
 
 

Zo kreeg Ditty een paar echte  Noorse gebreide sokken met een Noors patroon er ingebreid, het overrompelde Ditty en gaf Mevr. spontaan een zoen, later zagen we dat de draden nog afgehecht moesten worden, en werd terstond gedaan waarna Ditty de sokken meteen maar aan deed.
 
 

 
 

 In Tronheim liepen we in een antiekwinkeltje, natuurlijk hebben wij daar gesnuffeld en rond gekeken,  Ditty trok onder een stapel lappen/kleedjes/stofjes/enz. een heel mooi merklapje eronder vandaan, wat een meisje van 11 jaar geborduurd had uit het jaar 1901.
 
Hiernaast het randje per week van Frieda, Eskimo / Eland/Vissen/enz. vertolkt Noorwegen, nu gaan we weer verder met Nederland.
 

 

 
Hierboven is  mij (Rian) randje per week, Elanden/ Dennenbomen dat doet denken aan Zweden /het vissen in een bootje / en het varen met de boten, al met al leuke dingen, ga Noorwegen afronden met een rand van een Noors patroon.  Dit waren gebeurtenissen tijdens onze 4 weken vakantie in Noorwegen, en hadden hier plezier in.
Niet alleen gehandwerkt, maar ook met elkaar de bergen in naar Muskusossen gekeken wat ook heel bijzonder was.

   
 
  Hier onder wat foto vanuit Noorwegen.
 
 
 


 
 
 
 
 
Een groet van Rian
 

4 opmerkingen:

 1. Hallo Rian.

  Wat een gezellige vakantie foto,s uit Noorwegen..
  dat was genieten met elkaar......en wat is de natuur
  prachtig......we hopen tot aanstaande woensdag bij Berty.
  een borduurgroet van Marja T.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het ziet er naar uit dat we morgen mooie handwerk dingen gaan zien, en leuke verhalen gaan horen ;-)

  gr Berty

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Rian, Ik dacht laat ik weer is op de blog kijken en dan zie je dan, een heel leuk verslag van Noorwegen, heel leuk gedaan en als herinnering een merklap van de vakantie. veel plezier op de club. Groetjes Hannie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jammer dat het hier weer zo stilletjes is......

  BeantwoordenVerwijderen