Hier zijn we weer.....naar een lange tijd van afwezigheid...
Ook wij hebben vakantie genomen....wel dit jaar thuis gebleven....
met af en toe een overnachting hotel.
Veel gefietst ...want ja als je nieuwe fietsen hebt...(met ondersteuning ) ja echt waar hoor! dan moet je ook echt gaan fietsen....o wat gingen ze hard die fietsen je sjeesden iedereen voorbij.......heerlijk..... dan nooit meer zonder ondersteuning....
Ook veel geborduurde zelfs een vriendin van mij heb ik op gang geholpen met RPW en is er aan verslaafd geworden ....niet te geloven ...maar het is toch echt waar....en wat een mooie vaste hand heef ze en de fantasie....boeken worden nu via Marktplaats gekocht en zelfs zo dat haar man op internet gaat snuffelen om voor Wilma boeken te kopen......maar dat is pas ontstaan toen er zaterdags in het RD een stuk over merklappen geschreven was met name het blad Merkwaardig...toen kwam hij er achter dat het toch wel iets speciaals is waar Wilma mee bezig is.... mooi als je dit zo ziet ontwikkelen....elke keer gaat het geluidje van de app....en ja hoor! daar komt weer een nieuw randje van Wilma aan...
En kijk eens wat Wilma allemaal al heeft geborduurd?
Die gaat zo hart.....als een sneltrein......
Gefietst in Drenthe ...
dit verwerkt in Randje Per Week
Op de handwerkavond 17 augustus was weer veel te zien... ook heeft Jantien weer iets heerlijks gemaakt, zelf crackers gebakken en humus gemaakt voor op de crackers ...mmm wat was dat lekker zeg!
Teuni en Truus hebben zich afgemeld... Teuni was aan de beurd om te trakteren ...maar werd door Liesbeth overgenomen ...wat zag dat er lekker uit ...zelfs biologische koekjes waren er bij.....
en daar hebben we allemaal van gesmuld.
Lenie is Randje Per Week ook gaan doen ....en zie eens hoe dit gaat worden........alleen de stof al doet mooi aan ......ook de randen komen zo mooi uit...... Lenie wilde er zelf een kussen van gaan maken....wij zeiden tegen elkaar ......toch eens overdenken om het in te laten lijsten.....Heel bijzonder is ook de familie lap van Berty geworden.... ondertussen heeft ze hem al ingelijst.... nu is ze hele kleine kussentjes aan het maken voor in een glazen pot zie foto.... wat een gepriegel.....maar? wel heel mooi.........
Elsa was aan het haken.....en Liesbeth had niet veel
gedaan ...althans niet gehandwerkt...wel vele andere bezigheden...Sari was iets heel mooi`s aan het maken voor een 25 jarig jubileum voor familie......het was nog niet af...misschien een volgende keer...prachtig zoals het wordt weergegeven wat fam. allemaal doet op borduurlap...en dan in vakjes...
Lenie `s Randjes lap
Berty`s familie lap en de kleine kussentjes.
Maar ook ik heb niet stil gezeten....en ben volop bezig aan mijn Letterlap R.... hoe vinden jullie hem worden?
Hieronder het recept wat Jantien heeft gemaakt tijdens ons handwerken....mmm wat was dit heerlijk...echt de moeite waard om dit eens uit te proberen.
Dé
allerlekkerste Paleo crackers!
Van de week kwam ik er tot mijn verbazing achter dat ik
het recept voor amandelmeel crackers nog nooit gepost heb. Het is ook zo’n
algemeen recept dat ik daar nooit bij stil gestaan heb. Maar hierbij op
verzoek, een super makkelijk recept voor héle lekkere crackers
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 175°C
- Meng alle ingrediënten goed door elkaar. Het wordt een erg
plakkerige bal.
- Knip twee stukken bakpapier ter grootte van je bakplaat.
- Plaats het deeg ertussen en rol dit met een deegroller uit tot een
hele dunne plak van ongeveer 2 tot 3 mm (hoe dunner hoe lekkerder)
- Snij met een scherp mes het deeg in vierkantjes.
- Plaats de bakplaat in de oven en bak de crackers in ongeveer 15
minuten goudbruin.
- Bij mij zijn de crackers aan de rand vaak dunner dan in het midden
en dus eerder bruin. Verwijder deze crackers van de bakplaat vóór ze te
donker worden en zet de rest van de crackers nog even terug in de oven tot
ze egaal bruin van kleur zijn.
- Zijn de crackers niet knapperig geworden? Dan hebben ze niet lang
genoeg in de oven gestaan.
- Je kunt de crackers ongeveer een week bewaren in een goed
afgesloten doosje.
Ingrediënten:
- 100
gram amandelmeel
- 1 eiwit
(maak van het eigeel mayonaise)
- Peper,
zout en kruiden naar smaak. Maak bijvoorbeeld dille crackers bij een
vissalade of rozemarijncrackers bij vlees. Je kunt ze elke smaak geven die
je maar bedenken kan.
- Ook
crackers met kaneel of vanille zijn erg lekker.
- Optioneel;
Stukje noot en zaden zijn erg lekker maar ook rozijntjes
Ingrediënten:
- 100
gram amandelmeel
- 1 eiwit
(maak van het eigeel mayonaise) ( zelf heb ik meer eiwit gebruikt)
- Peper,
zout en kruiden naar smaak. Maak bijvoorbeeld dille crackers bij een
vissalade of rozemarijncrackers bij vlees. Je kunt ze elke smaak geven die
je maar bedenken kan.
- Ook
crackers met kaneel of vanille zijn erg lekker.
- Optioneel;
Stukje noot en zaden zijn erg lekker maar ook rozijntjes
Hummus recept – de basis (vegetarisch
& glutenvrij)
·
Blender, keukenmachine of staafmixer
·
Grote kom
·
400 gram (biologische) kikkererwten uit pot
of blik (je hebt ook 2/3 van het vocht nodig)
·
1 eetlepel tahin
·
4 eetlepels olijfolie
·
2 teentjes knoflook
·
4 eetlepels citroensap (of limoensap)
·
Peper en zout naar smaak
·
Bieslook of peterselie (voor de garnering)
D.V. a.s. vrijdag hebben handwerkdag wij bij Frieda ...ook daar kijken wij naar uit...wat we allemaal weer te zien krijgen van de afgelopen tijd wat we hebben gedaan.
De handwerkgroep van hier komt D.V. 7 September weer bij elkaar.
Hallo Rian....super gezellig om jouw blog weer te lezen,ik heb ook een kennis die warm
BeantwoordenVerwijderengeworden voor het RPW en actief is geworden...leuk is dat hé
we hopen tot vrijdag morgen bij onze mede borduurster F v/d B.
de blog weer leuk bij gewerkt Rian,
BeantwoordenVerwijderenHet was ook zeker leuk om het samen te doen!!
Je hebt me goed op weg geholpen!!!!
Het zal nu wel niet meer in een sneltrein vaart gaan maar dat hoeft ook niet.
Ook jouw borduurwerk ziet er prachtig mooi uit
Groetjes Wilma
Wat was het weer een mooie avond met lekkere hapjes. Aan de foto' s te zien zijn we goed bezig. We willen nog heel wat maken, ideeën genoeg.
BeantwoordenVerwijderenGroetjes, Liesbeth