zaterdag 20 januari 2018

20 januari 2018

De eerste keer op de blog in het nieuwe jaar 2018
Wat gaat het allemaal snel....te snel.

Het huiswerk ajour patroon blz. heb ik niet gedaan...vond ik te moeilijk.
Daarom aan de eerste blz. begonnen en daar hebben jullie al een stukje van gezien.
Best nog een heel werk vond ik ...het is 1 kruis steekje over 1 draadje, en ja je weet dat dit veel tijd kost...Mijn boekje?...Helaas moet dit sinds de laatste cursus dag een rolletje zijn...want ik had namelijk de eerste blz. niet goed gedaan, waardoor een boekje maken moeilijker zou gaan worden om het in elkaar te zetten... Nou geen probleem hoor! dan maken we er toch een rolletje van! ..omdat we een boekje gingen maken moesten wij de afmetingen van de blz. gaan rijgen...die rijg draadjes heb ik er nu uit gehaald want dit heeft geen zin ....nu komt mijn boom ook anders uit...en een optie is om toch de steekjes er tussen te gaan borduren...zodat het 1 boom lijkt, maar ik weet het nog niet zeker of ik dit doe, nog even daarover nadenken...maar bij deze weten jullie het dan, dat ik geen boekje maak maar een rolletje... leuk om deze rolletjes op een schaal te leggen...dus betekend nog meerdere rolletjes gaan maken ...en? ik heb de stof en de kleuren zijde daarvoor al in huis...maar? eerst nu dit rolletje afmaken en de lap  motief van de maand moet ook nog af...Oei! oei! waar haal ik de tijd vandaan?
Alhoewel ik heb wel tijd ...want de eerste drie  maanden hoop ik rust te houden i.v.m. een burn-out...ja wel mijn huishoudelijke werk. Ha! ha!
( ik borduur liever)  
Verder heb ik mijn werk even overgedragen...en nu rust...hopelijk mag de rust ten goede komen...
En kan ik nu juist wel veel gaan borduren.
Afgelopen week een weekje weg geweest naar IJhorst...Een mooi boerderijtje met een houtkachel er in, heerlijk en behaaglijk warm is dat...Had veel borduur boeken meegenomen.. en dacht dan kan ik al vast patroontjes uit gaan zoeken voor de andere rolletjes....helaas niets van gekomen...ik had echt werk genoeg aan de eerste blz.. van het rolletje...maar ? nu eindelijk af,
He! he!. nu de laatste drie blz. op het rolletje nog...dan mag ik aan iets anders beginnen ....waar ik wel zin in heb.
 De volgende blog doe ik van de afgelopen cursus dag 11 januari ...en dan zien jullie wat er in de afgelopen tijd is geborduurd door de anderen van onze handwerkgeroep.
  En ook de nieuwe opbracht, Holbein steek...ook dit vind ik echt moeilijk, sommigen van onze groep kunnen dit zo goed... Ik denk dat ik de gewone stiksteekjes maar gaat doen.
Het moet geen inspanning zijn...maar een ontspanning.

Een hartelijke borduurgroet van Rian .

6 opmerkingen:

 1. Je blz zijn goed gelukt. Die steekjes er tussenuit misstaat niet. Ik denk zelfs dat het zo mooier is.
  Groet, Liesbeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. beterschap Rian....en probeer rustig aan te doen,inderdaad borduren moet ontspanning zijn.....en jij kan echt heel mooi borduren compliment voor je bladzijde nu rolletje....liefs Marja.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. jou borduur boekje\rolletje wordt erg mooi Rian, en ja, holbein borduren is nadenken, maar als je er rustig voor gaat zitten lukt het jou ook echt wel hoor, en dan is het toch ook weer een overwinning ! groet Frieda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Práchtig, je 1e "pagina"! Een geduldwerkje om over één draadje te borduren maar het is je gelukt!
  Groet,
  Sari

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Rian, Succes en sterkte gewenst.

  Groetjes Hannie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. hallo rian echt een mooi werkstuk gemaakt van die kleine steekjes knap hoor ziet er prachtig uit groetjes co

  BeantwoordenVerwijderen