dinsdag 18 november 2014

15 November 2014

Pompoenen maken


De kleinkinderen zouden een dagje komen, meteen toen ze aan kwamen vroegen ze Oma gaan we pompoenen maken?
K`vond dit zelf een heel goed idee en zei volmondig ja dat doen we, want het regende enorm, dus een goede bezigheid dacht ik, oeps maar ik heb geen wol !!! Ik heb het wel maar??? in de verhuisdozen en die zitten in de container, geen probleem zei ik we gaan naar het dorp en halen bij Zeeman bollen wol, zo gezegd zo gedaan, mooi kleuren hebben we uitgezocht en zo togen we weer naar huis.
Ondertussen had Opa rondjes van karton geknipt, zodat we meteen konden beginnen, de een wilde een kleur de andere meerdere kleuren er in verwerken, het resultaat laten we zo zien, het was heel leuk om te doen, Corniels vertelde dat hij op school met handvaardigheid dit ook aan het doen was, met de pompoen kunnen we van alles doen bijv. als sleutel hanger / als broche / voor de sier in een schaal en dan verschillende maten enz.
 
 

                      Dit was even heel iets anders dan borduren,
                          maar wel gezellig en leuk zo met de                                         kleinkinderen.


                                        Een groet van Rian

2 opmerkingen:

  1. wat een gezellig tafereeltje, ze hebben er zin in ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klopt, ze hadden er echt zin in, maar o wat een stof zeg! zowel onze kleding als op de vloer, we hebben die dag twee keer moeten stofzuigen, gelukkig dat ze dit werkje ook leuk vonden, zelfs een beetje kibbelen van wie er mocht stofzuigen, dus daarin bemiddelt, de een de voorkant en de ander de achterkant stofzuigen, gekibbel was over.

    Gr Rian

    BeantwoordenVerwijderen