vrijdag 30 april 2021

 30 april 2021 

Wat gaat de tijd toch snel.

Alweer een maand geleden dat ik blogde, en aangaf D.V. de volgende keer hoop ik ons Frans borduurlapje te laten zien...dat zal ik nu gaan doen.

In de achterliggende maand heb ik zelf veel baat mogen hebben bij de fysio corona therapie, twee en halve week geleden voor het eerst 10 min gewandeld, dat viel enorm tegen, toch dit langzaam opgebouwd en het mag nu heel goed gaan, hierin heb ik veel steun aan mijn man mogen hebben...mag ook wel eens gezegd worden.

Vandaag bij de fysio geweest en we kunnen de corona therapie  af sluiten, wat een verwondering dat ik zover mocht komen, dat de fysio mede mocht werken ten goede, en de Heere dit heeft willen zegenen.                  Onze gedachten gaan uit naar degene die de ernstige gevolgen van de corona moeten ervaren, en wensen hun kracht en sterkte toe, en voor het toekomende een goede herstelfase...wat is gezondheid dan een groot voorrecht, wat we vaak niet genoeg beseffen.                                                                                                    

Ondertussen veel geborduurd, en onze vriendinnen rol (van Berty en mijn persoon) ligt even stil...we zijn nu fanatiek met ons Franse lapje of rol bezig...zodat we ons vriendinnen rol even geparkeerd hebben voor een tijdje...het is o zo leuk om dit met elkaar in een klein groepje te doen...zoals ik al eerder vertelde in de blog, is het altijd een spannend moment als we gaan video bellen...we zitten er allemaal klaar voor op de afgesproken tijd...om de opdracht dan aan elkaar te laten zien, dit video bellen doen we vanwege de corona...want we zouden het heel graag  persoonlijk laten zien...en we kijken er naar uit dat dit weer zou kunnen. Ook als handwerkgroep kunnen we nu niet bij elkaar komen, alleen via de app kunnen we de borduurwerkjes laten zien aan elkaar...Wat is dit dan een positief iets in het digitaal gebeuren de app...ook mis je het persoonlijke contact...ook daarin hopen we als handwerkgroep D.V. weer bij elkaar te mogen komen.

We hebben als eerste opdracht met elkaar afgesproken de eerste letter van je naam...je mocht zelf invullen hoe je dit wilde gaan doen...daarna de opdracht een Toile de Jouy patroon...PPPffffff wat was dit moeilijk om te borduren, als ik dit geweten had was ik er denk ik niet aan begonnen...het  bloemenmeisje o zo mooi, maar een gigantisch werk, maar? het is na veel uithalen borduren, en weer eens uithalen en borduren en dan borduren wegleggen, toch maar weer op pakken en borduren, weer uithalen en ga maar door...geduld word dan wel op de proef gesteld...toch is het bloemenmeisje een goed resultaat geworden...vervolgens opdracht een object uit Frankrijk...mooi om te zien hoe een ieder dit gestalte heeft gegeven, ook kwam mode aan de beurt, ook daar heeft een ieder weer iets anders van gemaakt, en nu is het een vrije opdracht, en ben benieuwd hoe deze er bij de anderen eruit zal gaan zien...we hebben met elkaar nog heel veel ideeën, maar helaas is ons lapje en rol daarvoor te klein...in gedachten zitten we al aan een ander project te denken...Maar laten we nu eerst maar eens dit lapje of rol af gaan maken...misschien zijn er onder jullie die ook mee willen doen aan zoiets? of een idee hebben???????? 


           Deze borduurlap hieronder is van mij (Rian)


                                           
                                                Hieronder van Ditty die een rol doet 

               En hier de rol van Marja 
          De borduurlap van Berty 
De kleuren komen wel anders over dan dat het in het echt is.
Wat een creativiteit  en een variatie in ons Franse lapje of rol.
Nogmaals heel leuk om dit samen te doen, en je kan haast niet wachten totdat iedereen weer klaar is met de opdracht...je wil je eigen opdracht graag laten zien, maar je bent ook heel benieuwd wat de ander heeft te laten zien...dus altijd een beetje spanning als je klaar zit voor video bellen, en ook heel leuk om op deze manier elkaar te spreken, op een keer waren we zelf 1 uur aan het  video bellen...

Maar met een kopje koffie erbij        
(door onze mannen aangereikt ) is het echt heel gezellig video bellen.


Een hartelijke borduurgroet van Rian

rvanderhoek@solcon.nl



5 opmerkingen:

  1. Jullie hebben veel gedaan!
    Stuk voor stuk prachtig werk geleverd. Het maakt mij nieuwsgierig naar het eindresultaat.
    Erg leuk om te zien hoe de 'opdrachten' door iedereen weer anders worden ingevuld. Dat geeft verrassende resultaten.
    Veel succes verder!
    Groeten, Sari

    P.S. Fijn dat het weer beter met je gaat Rian!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha Sari...Bedankt voor je reactie, het is heel leuk om te zien hoe zo,n Frans lapje gaat onstaan...omdat ieder zijn eigen opdracht invuld.en zoals je al aangeeft verrassende resultaten.

    Heel blij dat het nu zo goed mag gaan met mijn gezondheid...

    Groet van Rian

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuke opdracht met elkaar.
    Frans heeft altijd een romantisch tintje, goed te zien in jullie mooie lappen.
    Groet, Liesbeth

    BeantwoordenVerwijderen